Soke Auvo Niiniketo 10. dan

Ju-jutsu on tuhansia vuosia vanha itämainen itsepuolustus- ja taistelutaito, jonka perusperiaatteena on vastustajan eliminointi mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Ju-jutsutekniikoiden teho pohjautuu tekijän nopeuteen, määrätietoisuuteen, yllätyksellisyyteen ja oikeaan ajoitukseen. Suomeksi käännettynä ju-jutsu tarkoittaa ”pehmeää tekniikkaa”.

Hokutoryu ju-jutsu on Soke Auvo Niinikedon 10. dan kehittämä suomalainen ju-jutsun tyylisuunta, jossa vanhoja, taistelukentillä hyväksi havaittuja tekniikoita hyödynnetään siten, että ne vastaavat realistisesti nykyajan ihmisten tarpeita. Pohjimmiltaan Hokutoryu ju-jutsu on perustekniikoiden eli lyöntien, potkujen, heittojen ja lukkojen vaistonvaraista soveltamista muuttuviin tilanteisiin.

Suomessa Hokutoryu ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa yhtenä suosituimmista kamppailulajeista, ja aktiiviharrastajia onkin jo noin 40 eri paikkakunnalla. Harrastajien joukosta löytyy niin miehiä, naisia, junioreita kuin viranomaisiakin (poliiseja, vartijoita ja turvamiehiä). Lisäksi tyylisuunta on erittäin arvostettu maailmalla, minkä ansiosta Hokutoryu ju-jutsu on levinnyt nopeasti myös Suomen ulkopuolelle.