Kurssien aloitus
Hokutoryu ju-jutsu Syyskuussa 2024
Junnu-jutsu Ma 22.1.2024
Kenjutsu Mukaan pääsee ympäri vuoden!
Tiedustelut

Ju-Jutsu Oulu järjestää peruskursseja aikuisille ja junioreille kahdesti vuodessa. Kurssit alkavat tavallisesti tammikuussa ja syyskuussa sekä sisältävät yhdet tai kahdet harjoitukset viikossa noin kolmen kuukauden ajan. Peruskursseille ehtii mukaan kolmen viikon ajan kurssien alkamisesta. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kamppailulajeista tai erityistä fyysistä kuntotasoa.

Harjoitukset pidetään Äimärautiolla osoitteessa Äimäkuja 6. Peruskurssien normaalihinta on 110 euroa. UniMoven liikuntamaksulla eli entisellä OKKL:n Sporttipassilla voi osallistua aikuisten kurssille alennettuun hintaan (75 €). Kurssimaksuun sisältyy myös puolen vuoden jäsenmaksu, joten kevätkauden peruskurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua ilman lisämaksua kesäkuun 2024 loppuun saakka. Kurssien harjoituksissa voi käydä kokeilemassa maksutta kolmen viikon ajan.

Harjoituksiin riittää varusteiksi verryttelyhousut ja T‑paita tai tarkoitukseen sopiva budoasu. Tatamilla liikutaan paljain jaloin, joten sisätossut tai ‑kengät eivät ole tarpeen. Varsinaisia harjoittelupukuja hankitaan yhteistilauksena peruskurssin aikana.

Lajikohtaiset lisätiedot

Hokutoryu ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsun peruskurssilla harjoitellaan lyöntejä, potkuja, liikkumista ja kaatumistekniikoita sekä puolustautumista erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Kurssin päätteeksi pidetään keltaisen vyön koe, jossa testataan harjoituksissa opeteltujen taitojen osaamista. Alaikäraja kurssilla on 15 vuotta.

Seuraava Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi alkaa syyskuussa 2024.

Junnu-jutsu

Junnu-jutsussa harjoitellaan monipuolista kehonhallintaa sekä ju-jutsun perustaitoja, kuten kaatumista, lyöntejä, potkuja ja itsepuolustustekniikoita. Ju-jutsun perinteitä noudattaen harjoituksissa opetellaan myös lajin etikettiä, jota ylläpidetään koko harrastuksen ajan. Etiketin perusajatuksena on harjoittelukavereiden, ohjaajien, lajin ja dojon kunnioittaminen. Junnu-jutsuun otetaan uusina harrastajina mukaan noin 9–12-vuotiaita poikia ja tyttöjä, mutta junioreiden ryhmässä voi kuitenkin jatkaa harjoittelua 15 vuoden täyttämiseen asti.

Kevätkausi 2024 alkoi uusien junnu-jutsun harrastajien osalta 22.1.2024. Harjoituksia pidetään kerran viikossa maanantaisin klo 18:30–19:30.

Kenjutsu

Kenjutsun peruskurssilla opetellaan bokkenia eli puumiekkaa käyttäen perusasentoja, -lyöntejä ja -torjuntoja sekä katoja eli liikesarjoja. Harjoituksiin sisältyy myös parin kanssa tehtäviä kontaktiharjoitteita sekä sparrausta ja ottelua pehmomiekoin ja kypärin. Lisäksi kurssilla harjoitellaan lajiin kuuluvia aseettoman kamppailun perusteita kuten lyöntejä, potkuja, lukkoja ja kaatumistekniikoita. Kurssin aikana tarvittavia harjoitusvälineitä saa lainaksi salilta. Alaikäraja peruskurssilla on 15 vuotta.

Kenjutsuun otetaan uusia harrastajia mukaan ympäri vuoden, joten kokeilemaan voi tulla koska tahansa! Harjoituksia pidetään tällä hetkellä tiistaisin klo 20:00–21:00 ja mahdollisuuksien mukaan myös lauantaisin klo 14:00–15:00.