Kurssien aloitus
Hokutoryu ju-jutsu Syyskuussa 2018
Junnu-jutsu Syyskuussa 2018
Kenjutsu Mukaan pääsee ympäri vuoden!
Tiedustelut

Ju-Jutsu Oulu järjestää peruskursseja aikuisille ja junioreille kahdesti vuodessa. Kurssit alkavat tavallisesti tammikuussa ja syyskuussa sekä sisältävät yhdet tai kahdet harjoitukset viikossa kolmen kuukauden ajan. Peruskursseille ehtii mukaan noin kolmen viikon ajan kurssien alkamisesta. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kamppailulajeista.

Harjoitukset pidetään Kamppailusalilla osoitteessa Alasintie 3–7 A 12. Kurssien normaalihinta on 100 euroa, johon sisältyy myös puolen vuoden jäsenmaksu seuraavan kesäkuun tai joulukuun loppuun asti. Oulun korkeakoululiikunnan Sporttipassilla aikuisten kursseille voi osallistua 65 euron alennushintaan. Varusteiksi riittää verryttelyhousut ja T-paita tai tarkoitukseen sopiva budoasu. Peruskursseille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan riittää, että tulee harjoituksiin paikalle.

Lajikohtaiset lisätiedot

Hokutoryu ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsun peruskurssilla harjoitellaan lyöntejä, potkuja, liikkumista ja kaatumistekniikoita sekä puolustautumista erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Kurssin päätteeksi pidetään keltaisen vyön koe, jossa testataan harjoituksissa opeteltujen taitojen osaamista. Alaikäraja kurssilla on 15 vuotta.

Seuraava Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi alkaa syyskuussa 2018.

Junnu-jutsu

Junnu-jutsun peruskurssilla harjoitellaan monipuolista kehonhallintaa sekä lajin perustaitoja, kuten kaatumista, lyöntejä, potkuja ja itsepuolustustekniikoita. Ju-jutsun perinteitä noudattaen kurssilla opetellaan myös lajin etikettiä, jota ylläpidetään koko harrastuksen ajan. Etiketin perusajatuksena on harjoittelukavereiden, ohjaajien, lajin ja dojon kunnioittaminen. Junnu-jutsuun otetaan uusina harrastajina mukaan 9–12-vuotiaita poikia ja tyttöjä.

Seuraava junnu-jutsun peruskurssi alkaa syyskuussa 2018.

Kenjutsu

Kenjutsun peruskurssilla opetellaan bokkenia eli puumiekkaa käyttäen perusasentoja, -lyöntejä ja -torjuntoja sekä katoja eli liikesarjoja. Harjoituksiin sisältyy myös parin kanssa tehtäviä kontaktiharjoitteita sekä sparrausta ja ottelua pehmomiekoin ja kypärin. Lisäksi kurssilla harjoitellaan lajiin kuuluvia aseettoman kamppailun perusteita kuten lyöntejä, potkuja, lukkoja ja kaatumistekniikoita. Kurssin aikana tarvittavia harjoitusvälineitä saa lainaksi salilta. Alaikäraja peruskurssilla on 15 vuotta.

Kenjutsuun otetaan uusia harrastajia mukaan ympäri vuoden, joten kokeilemaan voi tulla koska tahansa! Harjoituksia pidetään tällä hetkellä keskiviikkoisin klo 20:00–21:00.

Vakuutukset

Peruskurssille osallistuessa on hyvä huomata, että tavalliset tapaturmavakuutukset eivät yleensä kata kamppailulajeissa sattuneita vahinkoja. Vaikka vakavammat loukkaantumiset ovatkin harvinaisia, kannattaa oman vakuutusturvan ehdot silti selvittää vakuutusyhtiöltä.

Kaikenikäisillä Hokutoryu ju-jutsun harrastajilla on mahdollisuus hankkia Suomen Karateliiton ja OP Vakuutuksen yhteistyössä tarjoama edullinen Sporttiturva, joka kattaa ju-jutsuharjoituksissa ja -kilpailuissa sattuneet tapaturmat. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös vieläkin edullisempi peruskurssivakuutus, joka on voimassa ainoastaan peruskurssiin kuuluvissa harjoituksissa.