Kurssien aloitus
Hokutoryu ju-jutsu Syyskuussa 2019
Junnu-jutsu Syyskuussa 2019
Kenjutsu Mukaan pääsee ympäri vuoden!
Tiedustelut

Ju-Jutsu Oulu järjestää peruskursseja aikuisille ja junioreille kahdesti vuodessa. Kurssit alkavat tavallisesti tammikuussa ja syyskuussa sekä sisältävät yhdet tai kahdet harjoitukset viikossa noin kolmen kuukauden ajan. Peruskursseille ehtii mukaan kolmen viikon ajan kurssien alkamisesta. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kamppailulajeista.

Harjoitukset pidetään Kamppailusalilla osoitteessa Alasintie 3–7 A 12. Kurssien normaalihinta on 100 euroa, johon sisältyy myös puolen vuoden jäsenmaksu seuraavan kesäkuun tai joulukuun loppuun asti. Oulun korkeakoululiikunnan Sporttipassilla aikuisten kursseille voi osallistua 65 euron alennushintaan. Harjoituksiin riittää varusteiksi verryttelyhousut ja T‑paita tai tarkoitukseen sopiva budoasu. Tatamilla liikutaan paljain jaloin, joten sisätossut tai ‑kengät eivät ole tarpeen. Peruskursseille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan riittää, että tulee harjoituksiin paikalle. Kurssien harjoituksissa voi käydä kokeilemassa maksutta pari kolme kertaa.

Lajikohtaiset lisätiedot

Hokutoryu ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsun peruskurssilla harjoitellaan lyöntejä, potkuja, liikkumista ja kaatumistekniikoita sekä puolustautumista erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Kurssin päätteeksi pidetään keltaisen vyön koe, jossa testataan harjoituksissa opeteltujen taitojen osaamista. Alaikäraja kurssilla on 15 vuotta.

Seuraava Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi järjestetään syksyllä 2019.

Junnu-jutsu

Junnu-jutsun peruskurssilla harjoitellaan monipuolista kehonhallintaa sekä lajin perustaitoja, kuten kaatumista, lyöntejä, potkuja ja itsepuolustustekniikoita. Ju-jutsun perinteitä noudattaen kurssilla opetellaan myös lajin etikettiä, jota ylläpidetään koko harrastuksen ajan. Etiketin perusajatuksena on harjoittelukavereiden, ohjaajien, lajin ja dojon kunnioittaminen. Junnu-jutsuun otetaan uusina harrastajina mukaan 9–12-vuotiaita poikia ja tyttöjä, mutta junioreiden ryhmässä voi kuitenkin jatkaa harjoittelua 15 vuoden täyttämiseen asti.

Seuraava junnu-jutsun peruskurssi järjestetään syksyllä 2019.

Kenjutsu

Kenjutsun peruskurssilla opetellaan bokkenia eli puumiekkaa käyttäen perusasentoja, -lyöntejä ja -torjuntoja sekä katoja eli liikesarjoja. Harjoituksiin sisältyy myös parin kanssa tehtäviä kontaktiharjoitteita sekä sparrausta ja ottelua pehmomiekoin ja kypärin. Lisäksi kurssilla harjoitellaan lajiin kuuluvia aseettoman kamppailun perusteita kuten lyöntejä, potkuja, lukkoja ja kaatumistekniikoita. Kurssin aikana tarvittavia harjoitusvälineitä saa lainaksi salilta. Alaikäraja peruskurssilla on 15 vuotta.

Kenjutsuun otetaan uusia harrastajia mukaan ympäri vuoden, joten kokeilemaan voi tulla koska tahansa! Harjoituksia pidetään tällä hetkellä keskiviikkoisin klo 20:00–21:00.