Kurssien aloitus
Hokutoryu ju-jutsu Ma 20.1.2020
Junnu-jutsu Ma 20.1.2020
Kenjutsu Mukaan pääsee ympäri vuoden!
Tiedustelut

Ju-Jutsu Oulu järjestää peruskursseja aikuisille ja junioreille kahdesti vuodessa. Kurssit alkavat tavallisesti tammikuussa ja syyskuussa sekä sisältävät yhdet tai kahdet harjoitukset viikossa noin kolmen kuukauden ajan. Peruskursseille ehtii mukaan kolmen viikon ajan kurssien alkamisesta. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kamppailulajeista tai erityistä fyysistä kuntotasoa.

Harjoitukset pidetään Kamppailusalilla osoitteessa Alasintie 3–7 A 12. Peruskurssien normaalihinta on 110 euroa. Oulun korkeakoululiikunnan Sporttipassilla aikuisten kurssille voi osallistua alennettuun hintaan (75 €). Kurssimaksuun sisältyy myös puolen vuoden jäsenmaksu, joten peruskurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua samalla kurssimaksun hinnalla kesäkuun 2020 loppuun saakka. Kurssien harjoituksissa voi käydä kokeilemassa maksutta pari kolme kertaa.

Harjoituksiin riittää varusteiksi verryttelyhousut ja T‑paita tai tarkoitukseen sopiva budoasu. Tatamilla liikutaan paljain jaloin, joten sisätossut tai ‑kengät eivät ole tarpeen. Varsinaisia harjoittelupukuja hankitaan yhteistilauksena peruskurssin aikana.

Lajikohtaiset lisätiedot

Hokutoryu ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsun peruskurssilla harjoitellaan lyöntejä, potkuja, liikkumista ja kaatumistekniikoita sekä puolustautumista erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Kurssin päätteeksi pidetään keltaisen vyön koe, jossa testataan harjoituksissa opeteltujen taitojen osaamista. Alaikäraja kurssilla on 15 vuotta.

Nykyinen Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi alkoi 20.1.2020. Kurssin harjoituksia pidetään maanantaisin klo 20:00–21:00 ja keskiviikkoisin klo 18:00–19:00.

Junnu-jutsu

Junnu-jutsun peruskurssilla harjoitellaan monipuolista kehonhallintaa sekä lajin perustaitoja, kuten kaatumista, lyöntejä, potkuja ja itsepuolustustekniikoita. Ju-jutsun perinteitä noudattaen kurssilla opetellaan myös lajin etikettiä, jota ylläpidetään koko harrastuksen ajan. Etiketin perusajatuksena on harjoittelukavereiden, ohjaajien, lajin ja dojon kunnioittaminen. Junnu-jutsuun otetaan uusina harrastajina mukaan noin 9–12-vuotiaita poikia ja tyttöjä, mutta junioreiden ryhmässä voi kuitenkin jatkaa harjoittelua 15 vuoden täyttämiseen asti.

Nykyinen junnu-jutsun peruskurssi alkoi 20.1.2020. Harjoituksia pidetään kerran viikossa maanantaisin klo 18:00–19:00.

Kenjutsu

Kenjutsun peruskurssilla opetellaan bokkenia eli puumiekkaa käyttäen perusasentoja, -lyöntejä ja -torjuntoja sekä katoja eli liikesarjoja. Harjoituksiin sisältyy myös parin kanssa tehtäviä kontaktiharjoitteita sekä sparrausta ja ottelua pehmomiekoin ja kypärin. Lisäksi kurssilla harjoitellaan lajiin kuuluvia aseettoman kamppailun perusteita kuten lyöntejä, potkuja, lukkoja ja kaatumistekniikoita. Kurssin aikana tarvittavia harjoitusvälineitä saa lainaksi salilta. Alaikäraja peruskurssilla on 15 vuotta.

Kenjutsuun otetaan uusia harrastajia mukaan ympäri vuoden, joten kokeilemaan voi tulla koska tahansa! Harjoituksia pidetään tällä hetkellä keskiviikkoisin klo 20:00–21:00.